IX Volta Cicloturista a Formentera amb BTT 2024

Detall de la Competició

 • Data: 13/04/2024
 • Cursa BTT
 • Formentera
 • Hora: 09:00
 • Data Fí: 14/04/2024
 • Inscrits:
 • Llímit: 12/04/2024 20:00
 • Drets:
  70 €
Mi Participación
Todavía no te has inscrito a esta competición. En esta sección se mostrará la información sobre tu participación en esta competición.
Detalle Participación
Recorregut:
Xip:
Inscripción
Te inscribiste a esta competición el %s
Diploma Finisher
Descarregar diploma de participació

Més Competicions

Altres competicions que pueden ser del teu interés:

IX Volta Cicloturista a Formentera amb BTT 2024

Detall de la Competició

IX VOLTA CICLOTURISTA BTT FORMENTERA 2024

 dissabte 13 i diumenge 14 d’abril 2024

REGLAMENT

 

Article 1- Característiques.

Prova de participació individual amb bicicleta de muntanya (BTT), organitzada pel Consell Insular de Formentera i el Grup Esportiu Espalmador.

La IX VOLTA CICLOTURISTA BTT FORMENTERA 2024 no és una prova federada, és per participants aficionats.

Article 2.- Dates, horaris i lloc de sortida i arribada.

La IX VOLTA CICLOTURISTA BTT FORMENTERA 2024 se celebrarà:

 • dissabte 13 i diumenge 14 d’abril 2024: 2 etapes, una en cada sentit, donant la volta a l’illa de Formentera. L’horari de sortida serà a les 09:00 hores i l’hora d’arribada aproximada a les 15:00 hores, els dos dies.

Tant la sortida com l’arribada es faran des de la Plaça de la Constitució, de Sant Francesc Xavier, a Formentera.

L’Organització es reserva el dret de fer les sortides neutralitzades per causes justificades com poden ser la seguretat, la climatología, etc.

Article 3.- Etapes.

La IX VOLTA CICLOTURISTA BTT FORMENTERA 2024 constarà de 2 etapes. Ambdues etapes amb un total de 72 km aproximadament cadascuna, donant la volta al perímetre de l’illa i al dia següent el mateix recorregut en el sentit contrari.

La organització oferirà els Tracks dels recorreguts.

Article 4.- Mesures especials d’actuació davant de la Covid – 19.

Seguirem les pautes marcades per la legislació vigent en cada moment i per les indicacions de les administracions competents.

Article 5.- Formes d’inscriure’ns i preu.

La inscripció s’haurà de formalitzar a la pàgina web: elitechip.net

La inscripió és de 70€ fins a esgotar la primera remesa de inscripcións i 80€ les següents fins esgotar les inscripcions.

 

** INSCRIPCIONS AMB BICICLETES eBike: Els/les participants es poden inscriure i participar amb bicicletes eBike, això si, seguint unes normes bàsiques i que tot seguit recordem:

1- De forma responsable i conscient de que la prioritat és de les bicis musculars.

2- Fer un bon ús de la bateria.

3- Per la dificultat i el quilometratge de la prova caldrà acreditar, abans de la sortida, una certa experiència en quant a la destressa i la forma física adequades per a proves d’aquest nivell d’exigència

4- L’Organització se reserva la possibilitat d’admissió o no en aquests casos.

Article 6.- Política devolució quota inscripció.

Les inscripcions es consideren definitives pel que en el cas de no poder participar, només es procedirà a la devolució del 100% de l'import pagat si es pot alega forza major regulada en el artícul 1105 del Códig Civil.

Les inscripcions són estrictament personals i intransferibles, no poden ser utilitzades per una altra persona diferent de la inscrita. No és possible la substitució d'un participant per un altre. En cas de qualsevol tipus de desqualificació o abandonament de la competició, encara que sigui per accident, no es retornarà ni total ni parcialment, la quota d'inscripció.

Article 7.- Categories i trofeus.

 • Masculí Elit.-
  • Participants entre 15 – 29 anys
 • Masculí Màster.-
  • Participants entre 30 – 39 anys
  • Participants entre 40 – 49 anys
  • Participants entre 50 – 59 anys
  • Participants de + de 60 anys
 • Femení Elit.- 
  • Participants entre 15 – 29 anys
 • Femení  Màster.-
  • Participants entre 30 – 49 anys

A més, rebran trofeu commemoratiu el/la participant més jove, el/la més veterà/na, el/la participant que vingui de més lluny (residència habitual), al grup/equip més nombrós i al/la participant més actiu/va a les xarxes socials.

Article 8.- Condicions de Participació.

1. És obligatori l'ús del casc i de llum a la part posterior de la bicicleta.

2. És obligatori l'ús de GPS per poder seguir el Track del recorregut que oferirà l'Organització.

3. És obligatori l’ús de la placa que facilitarà l’organització.

4. S’obliga als/les participants a portar un kit de recanvis mínims, que hauran de consistir com a mínim en: càmera, bomba, clau d’Allen, clip de cadena.

5. La bicicleta ha d'estar d'acord amb la normativa UCI, tant en característiques tècniques com en seguretat.

6. Els participants han de fer cas als guies de  l’Organització en tot moment.

7. Les bicicletes tàndem no estan permeses.

8. Està permès participar a la marxa amb una bicicleta eBike només els/les  participants que pugen alegar un historial de carreres.

9. Tots/es els/les participants hauran de marcar les seves barretes o gels amb el seu nombre de dorsal. L’Organització en qualsevol moment podrà comprovar-ho.

10. Tots/es els/les participants han de ser respectuosos/es amb els/les altres participants, comissaris, membres de l'organització, mitjans de comunicació i públic.

11. Tots/es els/les participants hauran de ser respectuosos amb l'entorn natural pel qual transcorre el recorregut; prestant atenció a les deixalles, circular fora dels camins, no prendre dreceres que danyin a la vegetació, anar amb compte amb els animals a la muntanya, no deixar tirat cap recanvi, etc.

12. L'oganització es reserva el dret de desqualificar a qualsevol participant que no respecti el medi ambient o les propietats privades que es travessen al llarg del recorregut.

13. Tots/es els/les participants hauran de respectar escrupulosament les disposicions de la Llei de la Seguretat Viària i el seu Reglament.

14. La prova pot discòrrer per carreteres obertes al trànsit i s’han de respectar en tot moment les normes de circulació acatan tota la responsabilitat en cas contrari.

15. Qui no compleixi la llei serà expulsat de la marxa automàticament pels membres de la organitzacio.

Article 9.- Lliurament de dorsals.

La recollida de dorsals es realitzarà d'acord amb el següent calendari:

Divendres 12 d'abril de 2024, de les 17:00h fins les 19:00h, a la Plaça de la Constitució de Sant Francesc Xavier, Formentera.

En cas de meteorologia adversa, el lliurament de dorsals es realitzarà a la cafeteria del Poliesportiu Antoni Blanc, en la mateixa data i horari.

Article 10.- Incorporació de l’ APP OBLIGATORIA i L’ÚS DEL TELÈFON MÒBIL.

Com a novetat a les proves ciclistes a Formentera introduïm la cursa controlada per chip i per constatar que els participants han fet el recorregut correctament hauran d’introduir l’arxiu GPX ( garmin, polar, strava, etc ) a l’aplicació i es comprovarà la seva validació. En cas de no respectar aquest recorregut marcat se sancionarà amb la desqualificació immediata en cas de track incomplet o incorrecte.

L’APLICACIÓ és gratuïta i serà de caràcter obligatori per a tots/es els/les participants. Per tant la obligatorietat de l’ús del telèfon mòbil amb GPS.

Sent respectuosos amb el medi ambient, creiem oportú incorporar l’ús de l’aplicació que ens permet deixar de marcar el recorregut amb una quantitat gran de cartells, fletxes indicadores de direcció, plàstics, etc...

Aquesta App també ens permet el control de la cursa i la constatació que, una vegada finalitzada la prova, els recorreguts fets pels/per les participants és el que estava previst, programat i acceptat per les diferents administracions i que tothom ho hagi respectat.

El/la participant que no respecti aquest recorregut marcat quedarà immediatament exclòs de les classificacions finals.

Article 11.- Desenvolupament de la prova i tancament de control.

A les pistes/camins és recomanable circular pel costat dret,  el tràfic esta informat i restringit però no tallat completament.

El recorregut pot incloure ascensions exigents i trams tècnics en descens. És responsabilitat dels participants decidir si ho poden superar muntats sobre la bicicleta.

L'organització no és responsable d'accidents relacionats amb la destresa de cada participant o el seu nivell de forma física. Qualsevol ajuda il·lícita suposarà la desqualificació del/de la participant.

Si algun/a participant no pot seguir el recorregut marcat, els voluntaris de l’organització, que tanquen la cursa, li comunicaran la forma de tornar o continuar fora de carrera, circumstància que es comunicarà als /a les interessats/des. Els participants fora de control que vulguin continuar pel recorregut, ho faran sota la seva responsabilitat.

Per motius de seguretat, durant la sortida neutralitzada està prohibit avançar al vehicle del director del recorregut.

El recorregut estarà puntualment marcat amb senyals clarament visibles en els punts més conflictius, com encreuaments i interseccions de carreteres o camins, buscant la màxima comoditat i seguretat dels participants, però els/les participants estan obligats a descarregar-se el Track que ofereix l'Organització i seguir-lo amb GPS baix la seva responsabilitat.

Els últims tres quilòmetres a meta estaran correctament indicats.

S’estableix un tall de TANCAMENT DE CONTROL a la zona del MARILAND el primer dia i a la zona del PARAISO DE LOS PINOS el segon dia.

Tanmateix, s’estableix un TEMPS DE TANCAMENT DE CONTROL, que s'informarà a la sortida, (depenent del dispositiu de seguretat i dispositiu sanitari). Aquest temps de tancament és, de forma orientativa, sobre les 11:30 hores.

Els membre de la organització comunicaran als afectats del tancament i els recomanaran la ruta més curta per tornar al punt de sortida/arribada, també si necessiten alguna assistència.

Article 12.- Avituallaments i zones d'assistència.

Hi hauran 2 avituallaments:

Un a l’arribada, Plaça de la Constitució de Sant Francesc Xavier i l’altre al Far de La Mola, aproximadament a la meitat del recorregut.

Els dos avituallaments seran sòlids i líquids.

Voluntaris de l’organització, amb bicicletes eBike, seguiran als/a les participants i podran assistir a alguna avaria de les màquines. En tot cas, això no eximeix als/a les participants de portar les eines necesaris i estris per le seva propia autoassistencia.

Article 13.- Trams impracticables.

Si per alguna circumstància imprevista, algun tram del recorregut és impracticable i impossible de franquejar, els comissaris, director de recorregut i director de competició, poden desviar el recorregut pels punts previstos per l'organització. En cas de no ser possible, es pren com a temps d'arribada al punt on hi ha el darrer control de temps.

Article 14.- Abandonament.

Abandonar el recorregut marcat per l'organització suposa la desqualificació immediata.

Un participant que abandoni, ho ha de comunicar a l'organització tan aviat com sigui possible.

En cas d'accident o emergència, i salvaguardant la seguretat dels participants, l'organització té el dret de retirar a un participant de la competició.

Article 15.- Esport i natura.

La bicicleta de muntanya és una activitat de competició o lleure que es desenvolupa a la naturalesa i el seu impacte en aquest entorn és una responsabilitat per a tots els participants i organitzadors de proves esportives.

Preguem que sigueu respectuosos amb l'entorn natural pel qual transcorre el recorregut; prestant atenció a les deixalles, circular fora dels camins, no prendre dreceres que danyin a la vegetació, anar amb compte amb els animals a la muntanya, no deixar tirat cap recanvi, etc. L'organització es reserva el dret de desqualificar a qualsevol participant que no respecti el medi ambient o les propietats privades que es travessen al llarg del recorregut.

Preguem se segueixin amb rigor les normes mediambientals que se reflexen a l’ANNEX 1 adjuntat a aquest reglament.

Article 16.- Reclamacions.

Les reclamacions han de ser formalment presentades als comissaris i tramitades per aquests acollint-se a la normativa UCI.

Article 17.- Consideracions i recomanacions.

Totes les edificacions de Formentera tenen una placa de geo-localització amb un número de referència. En cas d'emergència, cal contactar amb el 112 i donant el nombre es coneix la ubicació exacta de la persona.

L'organització no es fa responsable de cap objecte perdut o oblidat al llarg del recorregut o en el transcurs de la prova per cap participant. Tampoc si és lliurat a qualsevol membre de l'organització en el transcurs de la prova.

L'organització no es fa responsable de cap avaria i reparació de la bicicleta que pugui succeir en el transcurs de la prova.

L'organització no es fa càrrec de les despeses ni deutes en què pugui incórrer un participant en el transcurs de l'esdeveniment.

El participant declararà que assumeix els riscos inherents a la participació en una prova oberta al trànsit, i que exclou l'organització de la prova de responsabilitats per qualsevol incidència o accident derivat de la participació en la prova i que està d'acord amb el reglament de la mateixa.

L'organització no es fa responsable de cap accident del que pogués ser causa o víctima el participant, que estiguin exclosos de l'assegurança de l'organització, com tampoc es fa solidari de les despeses ni els deutes que poguessin contreure els participants durant la marxa, ni de les pèrdues o avaries que poguessin patir les bicicletes o un altre equipament dels participants.

El participant eximeix l'organització de responsabilitat per pèrdua o deteriorament d'objectes personals per qualsevol circumstància.

L'organització es reserva el dret de realitzar les modificacions oportunes tant en el recorregut, com en els horaris, com en qualsevol altre motiu que estimi necessari, per força major, per indicació d’estaments superiors, per motius de seguretat, per aspectes meteorològics o de la orografia del terreny, etc.

L’organització tanmateix es reserva el dret d'Admissió.

L'organització no assumirà cap responsabilitat si l'esdeveniment se suspèn o ajorna per causes de força major.

L'organització es reserva el dret, sense previ avís, sota circumstàncies greus i en favor del desenvolupament i la seguretat de la prova (participants, comissaris, personal, etc.), de retardar la sortida, modificar l'horari i / o modificar el reglament.

Article 18.- Acceptació del Reglament i Protecció de dades

INSCRIURE'S A LA IX BTT VOLTA CICLOTURISTA FORMENTERA 2024, IMPLICA L'ACCEPTACIÓ I COMPLIMENT D'AQUEST REGLAMENT. TAMBÉ IMPLICA L'ACCEPTACIÓ DE LA POLÍTICA DE CANCEL·LACIÓ I MODIFICACIÓ, LA LLEI DE PROTECCIÓ DE DADES VIGENT A L’ACTUALITAT.

AIXI MATEIX AMB LA INSCRIPCIÓ S’ACCEPTA I SE TE COM A LLEGIT I ENTÉS EL DOCUMENT AMBIENTAL QUE CONSTA A L’ANNEX I.

 

¡¡ Advertencia Para Consultas a Elitechip !!
Elitechip no revisa constantemente las conversaciones de Facebook. Si tienes alguna duda o consulta respecto de la competición u otro tema, por favor utiliza el Formulario de Contacto así te podremos atender en el menor tiempo posible.
Publicidad
Peugeot
© Elitechip, 2008-2024, Todos los derechos reservados
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net