News

La Mostra de Cuina Menorquina es celebrarà del 17 de setembre al 3 d'octubre amb l'objectiu d'impulsar al sector de la restauració

L'esdeveniment gastronòmic es celebrarà coincidint amb tres esdeveniments esportius organitzats per Elite Chip

09/08/2021
Menorca, 6 d'agost de 2021. La Mostra de Cuina Menorquina, organitzada per Restauració Menorca i CAEB, s'ha presentat de manera oficial aquest divendres horabaixa al restaurant Aqua Marítim del Club Marítim de Maó.
 
L'edició d'enguany es durà a terme des del 17 de setembre fins al 3 d'octubre. Una edició que té set dies més de l'habitual per a poder coincidir amb la celebració a l'illa de tres esdeveniments esportius organitzats per Elite Chip. Concretament es tracta de la 'Artiem Half triatló Menorca', la 'Trail dels Fars Nocturn' i la 'Mola War Race' encara que, aquesta última, està pendent de confirmació.
 
L'esdeveniment gastronòmic segueix la mateixa dinàmica que en edicions anteriors. La cita tindrà una durada de disset dies en la qual els restaurants que participin donaran a conèixer el potencial gastronòmic de l'illa, oferint receptes tradicionals i una cuina innovadora elaborada amb producte local i de temporada.
 
Durant la presentació, el director general d'AgenciaCom, coorganitzador de la Mostra de Cuina Menorquina, Antoni Martorell ha destacat "la importància d'una mostra d'aquestes característiques que serveix de reclam turístic, dinamitza el sector i posa en valor el nivell i singularitat de la cuina pròpia de Menorca".
 
Per part seva, el president de Restauració Menorca, José Bosch, ha animat als restaurants de l'illa a inscriure's en la Mostra de Cuina Menorquina i participar en un esdeveniment que té com a objectiu ajudar al sector de la restauració en els mesos fora de temporada estival.

A més, ha aprofitat la presentació per a animar als restaurants de l'illa a apuntar-se a la Mostra  ja que "encara que ara el sector viu un moment de molta activitat, l'estiu acabarà i hem de preparar-nos per al final de temporada" i és aquí, ha afegit, "quan baixa l'afluència de públic i, per tant, quan més necessitem dur a terme accions que atreguin públic no sols local, sinó també procedent de tots els destins".
El president en funcions del Consell Insular de Menorca, Miquel Àngel Maria Ballester, ha destacat la importància de la Mostra de Cuina Menorquina ja que posa en relleu i uneix quatre sectors fonamentals com són la producció agroramadera, la indústria agroalimentària, l'oferta de restauració i l'oferta turística. La col·laboració de tots aquests sectors, ha dit, "és primordial i garanteix l'èxit d'aquest esdeveniment ja que la unió fa la força i la Mostra de Cuina Menorquina és un exemple d'això".

En aquest mateix sentit s'ha manifestat el batle de Maó, Hèctor Pons, qui ha destacat que esdeveniments com la Mostra de Cuina Menorquina són fonamentals ja que "allarguen només la temporada turística i a més dinamitzen el mercat laboral en un sector que tant ha patit la crisi provocada per la pandèmia".
 
La participació a la Mostra de Cuina Menorquina està oberta a tots els restaurants de Menorca i el termini per inscriure's serà fins al 27 d’agost. La inscripció té un cost de 100€ per als restaurants associats a Restauració Menorca i de 200€ per als no associats, i la inscripció s'ha de realitzar a través del formulari d'inscripció que trobaran a la website www.mostradecuinamenorquina.com .
 
La Mostra de Cuina Menorquina se celebrarà en les dates anunciades i garantint totes les mesures sanitàries vigents a causa de la crisi generada pel COVID- 19.
Publicidad
Peugeot
© Elitechip, 2008-2024, All rights reserved
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net